A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Реабілітація дітей з інвалідністю.

Дата: 30.05.2024 16:34
Кількість переглядів: 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» (із змінами) діти з інвалідністю можуть бути забезпечені реабілітаційними послугами в реабілітаційній установі.
Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей реабілітаційним установам, що мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.
Перелік реабілітаційних установ, які здійснюють заходи із реабілітації дітей з інвалідністю оприлюднюється на веб-сайтах Мінсоцполітики, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю у розділі «Реабілітація дітей з інвалідністю».
Для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи за формою, затвердженою Мінсоцполітики із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу. Разом із заявою подає (із пред’явленням оригіналів) копії таких необхідних документів:
паспорта громадянина України, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;
свідоцтва про народження дитини або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;
індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ (форма № 027/о);
документа, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування;
реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з батьків (законного представника), супроводжуючої особи.
Вартість реабілітаційних послуг для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.
Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати - 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень.

За додатковою інформацією мешканці Близнюківської, Біляївської та Олексіївської територіальних громад можуть звертатися до управління праці та соціального захисту населення Лозівської районної державної адміністрації за адресою: Лозівський р-н, с. Катеринівка, вул. Шкільна, 18, каб. № 2, тел.(05745) 2-62-39.

джерело: сторінка УПСЗН Лозівської райдержадміністрації 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора