A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Патронат.

Дата: 26.01.2024 10:25
Кількість переглядів: 13

Слово «патронат» використовували ще у Давньому Римі. Походить від латинського patronatus – заступництво. 

В українському сімейному законодавстві, патронат над дитиною (сімейний патронат) – 
це комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя. Дитина чи діти живуть під патронатом у період подолання батьками складних життєвих обставин та/або у період ухвалення рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо). 

   Поради для кандидатів в патронатні вихователі 
👇

❤️Має бути єдино вірна мотивація – допомога дітям. Робота у патронаті нелегка, в першу чергу психологічно. Ті, хто приходить у патронат заради грошей – відпадають ще на етапі навчання чи надовго не затримується. 

❤️Ви маєте пам’ятати, що діти з Вами тимчасово і що Ви маєте готувати їх до усиновлення (чи іншої сімейної форми виховання) або до повернення в біологічну сім’ю. 

❤️  Патронатному вихователю потрібно бути трохи юристкою, психологинею, вчителькою, медсестрою. Потрібно вивчати інформацію про дитячу психологію, розуміти підходи до виховання, знати як надавати домедичну допомогу, оформлювати договір та складати акт.  

❤️ Не маєте чекати, що  хтось на тарілці принесе гуманітарну допомогу чи допоможуть влаштувати дитину в садок. Маєте самі знайти сили та ресурси подолати ці та інші виклики.  

❤️Щоб не робили вихованці, потрібно пам’ятати, що вони травмовані діти. Тільки великою любов’ю та терпінням їх можна зцілити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора