A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

В Україні для компаній та організацій громадянського суспільства запускають Навчання з впровадження WEPs

Дата: 13.11.2023 10:23
Кількість переглядів: 9

 

В Україні для компаній та організацій громадянського суспільства запускають Навчання з впровадження WEPs

 

В Україні для представників приватних, державних компаній, бізнес-асоціацій та організацій громадянського суспільства проведуть триденне Навчання зі впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs).

В межах навчання учасники/-ці ознайомляться з  підходами до забезпечення ґендерної рівності на робочому місці та в організації, зокрема за рахунок обміну досвідом, співпраці та партнерства з іншими компаніями та інституціями, отримають механізми, рекомендації та підтримку з впровадження WEPs в своїх організаціях.

Де і коли проходитиме навчання

Навчальні семінари відбуватимуться протягом 2023 - 2024 рр. Перша хвиля пройде в Івано-Франківську з 30 листопада по 2 грудня 2023 року.

Хто може подати заявку на участь

  • власниці/-ки бізнесу, 
  • представниці/-ки державних і приватних компаній, 
  • представниці/-ки організацій громадянського суспільства,
  • представниці/-ки бізнес-асоціацій.

Умови участі та як зареєструватися

Щоб подати заявку на участь, потрібно заповнити анкету: https://www.surveymonkey.com/r/CMGRFLZ.

Усього до участі буде відібрано 20 осіб. Результати відбору оголосять за 10 днів до початку навчання. Підтвердження участі відібрані кандидати/-ки отримають на електронну пошту, яку зазначать під час реєстрації в анкеті.

Витрати на навчання, проживання та харчування покривають організатори. Також, за умови узгодження з організаторами, є можливість отримати послуги няні для дітей 3-12 років на час проведення навчання. Логістичні витрати учасниці фінансують власним коштом.

«Принципи розширення прав і можливостей жінок (WEPs) – це універсальний інструмент, який компанії, незалежно від місцеперебування чи індустрії, можуть впроваджувати на робочому місці та контролювати прогрес на шляху досягнення гендерної рівності. Структура ООН Жінки в Україні заохочує та підтримує приватні компанії в підписанні цих принципів для реалізації практик економічного уповноваження жінок, а також для підвищення обізнаності бізнесу про гендерну рівність та протидію дискримінації на робочому місці. Загальна кількість підписантів WEPs в Україні налічує 25 компаній, і ми будемо раді розширенню кола організацій, які беруть на себе зобов'язання щодо підтримки жінок і дівчат під час повномасштабної російської агресії й у подальших процесах відновлення», – Галина Мещерякова, програмна спеціалістка ООН Жінки.

Згідно з дослідженням «Портрет українських жінок-підприємиць», яке проводилось у 2021-2022 роках, жінки частіше стикаються з упередженим ставленням до трудової діяльності через стать. Локдаун та повномасштабна війна додали складнощів у трудових відносинах, зокрема й серед жінок – про це зазначили 7% опитаних.

«Жінки нерідко стикаються з ґендерними упередженнями та обмеженням робочих можливостей. За даними дослідження, 19% жінок у 2022 році відзначили негативне та упереджене ставлення оточення до того, що вони ведуть бізнес. Наприклад, зі стереотипом “Молода жінка нічого не розуміє” стикаються 13% жінок, а зі судженням “Жінка не може бути керівником” – 6%. Ґендерний розрив в оплаті праці становить 18,6%, цей показник є нижчим за світовий, але більшим, ніж в багатьох країнах ЄС. Навчання зі впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) покликанt змінювати це – перш за все, шляхом усвідомлення того, які WEPs існують та як вони можуть бути впроваджені в суспільстві», – каже виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» Ірина Титарчук.

 

Дисклеймер:

Навчання зі впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) реалізується в межах ініціативи «Розширення можливостей жінок у бізнесі», що здійснюється в межах Проєкту «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні», який втілюється ООН Жінки за фінансової підтримки Уряду Швеції у співпраці з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

***

Інформація про Навчання зі впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) в соціальних мережах:

ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі»

Facebook: https://www.facebook.com/itfcua

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/itfc-ukraine/

***

Бекграундер:

Принципи розширення прав та можливостей жінок (WEPs) – це набір семи принципів, що є інструментом для керівництва бізнесів у сприянні ґендерній рівності та розширенні можливостей жінок на робочому місці, ринку праці й у суспільстві. Завдяки їх впровадженню компанії змінюють підходи до підтримки жінок, захисту їх прав та справедливому ставленню до них на робочому місці.

Ініціатива «Розширення можливостей жінок у бізнесі» – ініціатива з підвищення обізнаності, проведення тренінгів та надання інформаційної підтримки представникам приватного сектору для вдосконалення їхніх професійних навичок щодо впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) та реалізації програм розширення прав і можливостей жінок, а також сприяння створенню нових партнерств з приватними компаніями, бізнес-асоціаціями та громадськими організаціями для популяризації ґендерної рівності та розширення економічних можливостей жінок.

ООН ЖінкиСтруктура Організації Об'єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок. Провідний орган, що координує роботу системи ООН у питанні ґендерної рівності. Є допоміжним органом Генеральної Асамблеї ООН, створений рішенням Асамблеї в 2010 році з метою прискорення прогресу в справі задоволення потреб жінок у всьому світі, підвищення ефективності використання наявних ресурсів і об'єднання мандатів і функцій окремих підрозділів системи ООН, які займалися виключно питаннями ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  –  забезпечує провадження державної політики забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків в Україні

ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі»незалежна неприбуткова організація, яка спеціалізується на підтримці розвитку малого та середнього бізнесу, сприянні впровадженні ініціатив з економічної спроможності жінок, торгівлі та експорті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора