A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Арт-терапія

Дата: 10.10.2023 14:48
Кількість переглядів: 13

 

 

Вам цікаво, яка ж користь від арт- терапії❓
Відповідаємо👇


 Самопізнання.
У найбільш успішному разі арт-терапія викликає емоційний катарсис (відчуття полегшення і благополуччя через розпізнавання і визнання підсвідомих почуттів).

Особисте задоволення.
Створення відчутної нагороди може зміцнити впевненість у собі і розвинути почуття власної гідності. Особисте задоволення відбувається як від творчої, так і від аналітичної складових процесу.

Розширення можливостей.
Арт-терапія може допомогти людям візуально висловити емоції і страхи, які вони ніколи не могли висловити звичайними засобами, і дати їм деяке почуття контролю над цими почуттями.

Розслаблення і зняття стресу.
Хронічний стрес може завдати шкоди як розуму, так і тілу. Він може послабити і пошкодити імунну систему, викликати безсоння і депресію, а також викликати безліч проблем з кровообігом (наприклад, високий кров’яний тиск, атеросклероз і серцеву аритмію). При використанні окремо або в поєднанні з іншими методами релаксації, такими як керовані образи, арт-терапія може бути потужним засобом зняття стресу.

Полегшення симптомів і фізична реабілітація. Арт-терапія також може допомогти людям впоратися з болем і сприяти фізіологічного зцілення, виявляючи і працюючи над проблемами гніву, образи і інших емоційних стресів. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора