A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 

Дата: 25.11.2022 16:30
Кількість переглядів: 48

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 

 

Мета акції — привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім»ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
 Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році. 

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
​​​​​​5 грудня – Міжнародний день волонтера.
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
 10 грудня – Міжнародний день прав людини.


Номери гарячих ліній, куди звертатись постраждалим:
 Урядова — 15 — 47
 Національна — 116 -123

Для ознайомлення жителів громади з алгоритмом дій у ситуації домашнього насильства, або його загрози, в рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”  25 листопада 2022 року біля адмінбудівлі  Центру надання соціальних  послуг ( вул. Свободи,36) проведено вуличну акцію в якій  взяли участь  відповідальні особи за координацію заходів реагування на факти вчинення насильства, завідувач відділення соціальної роботи Ірина Подереча та  фахівець з соціальної роботи Ірина Нікітіна. До акції залучилися,  начальник Служби у справах дітей Близнюківської селищної ради Аліна Бухвостова,  головний спеціаліст Служби Дмитро Грабов, поліцейський офіцер громади СП Лозівського РВП ГУНП в Харківській області Андрій Будаква, інспектор Лозівського районного сектору філії Державної установи « Центр пробації» в Харківській області капітан внутрішньої служби Юрій Соловйов. Метою акції є привернення уваги мешканців громади до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшити розуміння та обізнаність про проблему насильства та шляхи її вирішення, сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві. Під час акції було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу та розповсюджено інформаційні брошури та буклети із зазначенням номерів телефонів організацій, установ та органів, які надають допомогу особам або сім'ям, де вчинено насильство або існує загроза його вчинення. Присутнім, а це переважно люди похилого віку  також  були роздані гілочки калини , що уособлює дівочу красу і вроду, жіночість, сімейне благополуччя й достаток. Символ нашої  неньки України ! Для гарного настрою присутнім були вручені жовті кульки. Протягом всього заходу лунала музика, яку підготували працівники  КЗ «Центр надання культурних послуг Близнюківської селищної ради».
За ініціативи  Служби у справах  дітей  Близнюківської селищної ради  учасники  акції взяли участь у заході «Не ламай калину» з висадженням куща калини та встановленням інформаційної таблички.

 Мій улюблений світ— без насильства,
 Без жорстокості, болю і зла,
 Де народом заспівана пісня
 Містить тільки хороші слова.
 Мій улюблений світ — без насильства,
 Де немає страждання й війни,
Де розквітла калина барвиста,
 Й голосінь не почуєш сумних.
 Мій улюблений світ — це не казка,
 А реальне щасливе життя,
 Бо, звільнивши наш світ від насильства,
  Можна сміло іти в майбуття.
 І коли на теренах країни
 Без страждань заживе кожне місто,
 Скажуть люди всієї країни:
 Україна— це світ без насильства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора