A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Дбати про власне психічне здоров'я - важливо

Дата: 19.11.2022 21:27
Кількість переглядів: 55

Вісім місяців війни – вісім місяців героїзму, стійкості та неймовірної витривалості українців. Вісім місяців боротьби, причому на всіх фронтах – воєнному, економічному, енергетичному, інформаційному, культурному. Це, на превеликий жаль, також і вісім місяців втрат, часто дуже і дуже болючих.

А ще ці вісім місяців, з огляду на все вищезазначене, – це період дуже великого навантаження на нашу психіку .  І тут має місце своєрідний «накопичувальний ефект», адже війна – це не те, до чого можна призвичаїтися.

⇒ Як результат – понад 70% українців відчувають стрес або сильну знервованість. Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією Gradus Research. 

Серед негативних станів, які відчувають люди – тривожність, напруга, поганий настрій, погіршення сну, роздратування, злість, відчуття виснаженості. Найчастішими причинами є страх за безпеку близьких і свою власну, розлука з рідними, втрата роботи.

♦ А ще експерти констатують дуже низький рівень культури піклування про психічне здоров’я в українському суспільстві. Люди рідко звертаються по психологічну допомогу, навіть коли відчувають у цьому потребу. Бо не вважають свої проблеми достатніми для звернення або ж мають впевненість, що зможуть впоратися самостійно.

Понад 80% українців ніколи не зверталися до психолога. Так, це дійсно не всім треба. Але цифра все одно красномовна.

Дослідження було проведене в межах роботи над Національною програмою психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, створення якої ініціювала перша леді Олена Зеленська. Запускаючи великий і важливий проєкт, завжди потрібно спиратися на ретельний аналіз ситуації. Отримані результати дають розуміння відправної точки і напряму, у якому маємо рухатись.

heart Дбати про власне психічне здоров’я – важливо. І в мирний, і у воєнний час. Коли у нас болить серце – ми йдемо до кардіолога, коли болить вухо – до ЛОРа. І так само маємо знати, до кого йти, коли болить душа. А також вміти застосовувати техніки самодопомоги. 

Нагадаємо, матеріали про те, як допомогти собі та іншим у періоди стресу, можна знайти на сторінці →  https://bf.in.ua/useful

#безбарьєрність

 

джерело : https://www.facebook.com/103717331386113/posts/pfbid02obg2ZcJMgoedqUZc2fskauEAycix93h7vE6ry4qn2dA6UGcgUouA27qNFXHm3fM1l/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора