A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

В Україні розширять програму «єПідтримка»

Дата: 26.01.2022 15:36
Кількість переглядів: 411

   

 

 В Україні розширять 

програму

 «єПідтримка»

 

В Україні розширять програму «єПідтримка»,

що діє для вакцинованих від COVID-19 громадян.

 

з 24 січня 2022 року люди старші за 60 років можуть витратити 1000 гривень в рамках «єПідтримка» на купівлю виключно ліків, а з лютого літнім українцям дозволять витратити винагороду за повний курс вакцинації на оплату комунальних послуг.

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Міністерство соціальної політики та Міністерство цифрової трансформації працюють над розширенням груп населення, які зможуть купити ліки за ковідну 1000 гривень. Розглядають можливість використання цих виплат для купівлі ліків людьми з інвалідністю першої групи незалежно від віку.

 

За бустерну дозу українці отримають ще по 500 гривень.

Це плюс до 1000 грн за повний курс щеплення проти COVID-19.

У межах програми «єПідтримка» українцям, які зроблять бустерне щеплення проти COVID-19, виплатять ще по 500 гривень, повідомив у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

«Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія бустеризації вже стала єдиним стандартом для розвинених країн. Бустеризація — це третя,бустерна, доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень», — повідомив Зеленський.

Також він нагадав, що програму з виплати 1000 гривень за вакцинацію розширять і для громадян України віком від 14 до 18 років. Окрім подорожей, відвідування театрів, кіно, музеїв, спортзалів, ця категорія зможе витратити виплату на освітні послуги.

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора