A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

СОЦІАЛЬНА ПОСЛУГА ПОСЕРЕДНИЦТВО (МЕДІАЦІЯ)

Дата: 14.01.2022 14:52
Кількість переглядів: 442

 

СОЦІАЛЬНА ПОСЛУГА ПОСЕРЕДНИЦТВО (МЕДІАЦІЯ)

Поняття соціальних послуг визначено в Законі України “Про соціальні послуги” і включає дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають.

          Посередництво (медіація) є однією із базових соціальних послуг. То ж що таке «медіація»?

Медіація є одним з найпоширеніших у світі альтернативних способів урегулювання конфліктів (спорів). Упровадження медіації в Україні на сьогодні є одним з актуальних напрямів реформування системи доступу громадян до справедливого правосуддя та ефективним засобом зниження конфліктного суспільства в цілому. У зв’язку із цим кожен професійний юрист має володіти знаннями про медіацію, уміннями й навичками роботи із цим інструментом альтернативного вирішення конфліктів (спорів).

Поняття «медіація»: від латинського «mediatio» — здійснювати посередництво, або «mediare» — бути посередником;

від грецького «medos» — нейтральний, незалежний від сторони.

Медіація — структурована добровільна та конфіденційна процедура позасудового врегулювання спору (конфлікту), в якій медіатор (посередник) допомагає сторонам у розумінні їхніх інтересів та пошуку ефективних шляхів досягнення взаємоприйнятного рішення.

Метою медіації є обговорення, усвідомлення й опрацювання складної конфліктної (проблемної) ситуації задля оптимального виходу з неї. В обговоренні має бути місце різним поглядам, думкам, часто несумісним, щодо самих подій або варіантів виходу з важкої ситуації. Результатом успішної медіації є досягнута під час обговорення конкретна угода. Рішення, прийняті в медіації, можуть бути закріплені в угоді лише в разі, якщо кожна зі сторін конфлікту (спору) їх визнає.

За матеріалами відділу методичного забезпечення соціальної роботи Харківського обласного центру соціальних служб

           Соціальну послугу посередництва (медіації) можна отримати в у відділенні соціальної роботи  Центру надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора