A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Дата: 02.12.2021 16:11
Кількість переглядів: 444

 

            Для Вас відкриті

            наші душі і серця.

 

   Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.Кожному з нас хочеться жити повноцінним життям,спілкуватись один з одним,пізнавати нове, і в кожного з нас є свої особливості. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових людей.
     Інваліди - люди з обмеженими можливостями, у яких назавжди або на тривалий термін порушені якісь важливі функції організму. Люди з обмеженими можливостями потребують допомоги та підтримки здорових людей.
    Більшість людей з подібними порушеннями здоров'я проводять активний спосіб життя. Вони можуть вчитися в загальноосвітніх навчальних закладах або в інтернатах. А працювати там, де дозволяють їх фізичні можливості та умови з доступності середовища.
   Будь-яке  захворювання є випробуванням для людини, але воно також тренує силу волі і вчить відповідальності за себе і своїх близьких, що часто допомагає домогтися в житті успіху. Люди з інвалідністю можуть ходити в школу, мати роботу, одружитися, підтримувати сім'ю і жити у власному будинку. Вони можуть бути обмежені фізично, але вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження.
   Завдяки величезній силі духу і волі, ці люди можуть домогтися успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, бізнесі, художній творчості, мистецтві, спорті. Дуже часто люди з обмеженими фізичними можливостями можуть досягти більшого, ніж абсолютно здорові люди.
      Що ми можемо зробити, щоб світ став кращим? Головне, необхідно пам'ятати: людина з особливими проблемами - така ж людина, як і всі, тільки жити їй набагато важче, ніж людині, яка немає вад здоров'я! Намагаймося з розуміння ставитись до потреб інших людей. Ніхто не повинен почувати себе забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами. Сьогодні у нашій Близнюківській громаді мешкає багато людей, які потребують особливого ставлення до себе. Вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу брати участь у соціальному, політичному, економічному та культурному житті. Пам’ятаймо про те, що серед нас є ті, хто щодня кидає виклик долі, збирає воєдино волю, життєві сили, терпіння і завзятість, щоб вистояти і жити гідно. Ми схиляємося перед Вашою мужністю та стійкістю. Приклад несхильної волі надихає багатьох на боротьбу за своє майбутнє, за право жити повно, насичено і відчувати себе невід’ємною істотною частиною Близнюківської громади. Щиро дякуємо нашим найвідважнішим громадянам за терпіння, розуміння і вміння приймати все зі спокійним і чистим серцем.

    Бажаємо Вам міцності духу, оптимізму, здоров’я, миру, а всім нам — побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи.

 

 

                                          З повагою,

директор Центру надання соціальних послуг

Близнюківської селищної ради

Лідія Шулець

 

 

                                                

                                                                                                                   

                                                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора