A A A K K K
людям із порушенням зору
Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Соціальні послуги в громадах

Дата: 15.09.2021 16:01
Кількість переглядів: 446

Центр надання соціальних послуг Близнюківської  селищної ради Лозівського району Харківської області сприяє подоланню чи мінімізації складних життєвих обставин особи або сім’ї в найбільш оптимальний спосіб, шляхом взаємодії з родиною та її найближчим оточенням, залученням необхідних спеціалістів та координації дій у відповідності до потреб сім’ї та ресурсів громади.

На соціальне обслуговування у Центрі мають право:

  • особи/сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • особи, які опинилися у  кризовій ситуації, у тому числі насильство в сім’ї, торгівля людьми;
  • прийомні батьки, опікуни та патронатні вихователі;
  • особи похилого віку, які потребують стороннього догляду і не мають рідних, які зобов’язані забезпечити їм догляд та допомогу.

 

   Для даних категорій населення Центром надаються наступні види соціальних послуг:

  •  соціальний супровід сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • консультування;
  • соціальна адаптація;
  • кризове та екстренне втручання;
  • представництво інтересів;
  • соціальна профілактика;
  • посередництво (медіація);
  • догляд вдома.

        Центром   виявляються особи (сім’ї), які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, визначаються індивідуальні потреби осіб (сімей) у соціальних послугах та організовується  їх надання, проводиться соціально-профілактична, інформаційно-просвітницька робота з особами (сім’ями), спрямована на запобігання складних життєвих обставин.

        Особам похилого віку та особам з інвалідністю соціальними робітниками Центру надається допомога у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування), у пересуванні в побутових умовах, у веденні домашнього господарства (закупівля продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, прання, прибирання житла, оплата комунальних платежів, дрібний ремонт одягу).

        При потребі працівники Центру організують взаємодію з іншими фахівцями та службами, нададуть інформацію щодо соціального захисту, допоможуть в оформленні або відновленні документів, отриманні безоплатної правової допомоги, а також здійснять інші заходи щодо відновлення соціальних функцій, психологічного і фізичного стану осіб (сімей), які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

        Робота Центру ґрунтується:

        на  принципах індивідуального  підходу до кожної людини, гуманності, доступності, відкритості, законності, соціальної справедливості,  конфіденційності та відповідальності за дотримання  етичних і правових норм.

   Центр надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області  запрошує кожного, хто опинився у складній життєвій ситуації звертатися за професійною підтримкою та допомогою.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора